Welkom bij de wijkgemeente iona!

Wijkgemeente iona is ontstaan uit de samenvoeging van de protestantse wijkgemeenten Oost-De Ark en Centrum-Immanuëlkerk. De naam iona is in gebruik sinds de gezamenlijke startzondag in 2010. We bestaan uit zo'n 1.600 adressen, bijna 2.000 leden en er is gezamenlijk met wijkgemeente Koningshof een team dat bestaat uit 2 fulltime predikanten, een tijdelijk kerkelijk werker en 5 uitvaartpastores. We komen iedere zondag bij elkaar in de Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5. Maar er is meer!

Nieuws week 29 & 30

Aanmelden kerkdiensten

Meer informatie over het aanmelden voor het aanwezig zijn bij de kerkdiensten leest u hier.

Orde van dienst voor elke zondag online beschikbaar voor kerkradioluisteraars

Geen printer? Vraagt u dan een familielid of bekende: Klik hier voor de orde van dienst 

Zondag 19 juli 9.30 uur; ds Geb van Doornik.

De komende twee zondagen lezen wij uit de gelijkenisrede van Jezus in Mattheus 13. Inderdaad een rede, want Mattheus heeft daar alle gelijkenissen in een toespraak van Jezus bij elkaar gezet. Deze zondag gaat het over de gelijkenis van het onkruid in de akker, Mattheus 13, 24- 30 . Bijzonder is dat Jezus deze gelijkenis een uitleg geeft in 13, 36- 43. Eigenlijk hoort dat helemaal niet bij een gelijkenis. Een gelijkenis wil te denken geven: wat hoor ik erin? Hoe is dit op mij van toepassing? Vanwaar dan toch die uitleg? 

Collecten 1 Diaconie, Mexico, hulp aan verslaafden; 2 Kerk, pastoraat; 3 Onderhoud.

Zondag 16 juli 9.30 uur; ds Geb van Doornik.

Op deze zondag lezen we Mattheus 13, 44- 52. Een kort gedeelte maar, ook al omvat het drie gelijkenissen. Daar is zoveel over te denken en te zeggen dat we niet verder zullen komen dan de eerste twee gelijkenissen, die van de schat in de akker en van de parel van grote waarde. En dan dat intrigerende slot als Jezus zegt: Zo lijkt iedere schriftgeleerde die leerling in het koninkrijk van de hemel is geworden op een huismeester die uit zijn voorraadkamer nieuwe en oude dingen tevoorschijn haalt.’

Collecten 1 Diaconie, stichting Boom Maassluis; 2 Kerk, pastoraat; 3 Onderhoud.

Uitzending KerkTV

Er zijn veel positieve reacties ontvangen op de eerste uitzending. Nog niet alles ging goed maar dat wordt bij de komende uitzendingen steeds beter. De uitzending via Kerkomroep.nl start 20 minuten voor de aanvangstijd van de kerkdienst. Vanaf dat tijdstip kunt u aanmelden op Kerkomroep.nl  Als u de uitzending niet ontvangt sluit dan even af en probeer het met een nieuwe aanmelding. www.kerkomroep.nl/#/kerken/12300 

Vrijdag 10 juli en zaterdag 25 juli Oud Papier Actie (OPA) 

Na een periode van stilstand zijn we eind mei weer voorzichtig gestart met inzamelen, de container zat dan ook bomvol er kon geen krant meer bij. Fijn dat zoveel mensen de kranten zolang thuis hadden verzameld. De gebruikelijke breng- en ophaaldiensten pakken wij ook in de maand juli weer op.  Op vrijdag 10 juli is de inzameling met de kraak/perswagen in wijk Oost en de Oranjewijk. Graag de kranten voor zessen neerzetten, vanaf 18.00 – 20.30 worden de kranten opgehaald. Op zaterdag 25 juli van 9.00-12.00  is er een container inzameling van papier en karton achter de Ark aan de Rembrandtlaan 2. Tijdens beide inzamelingen houden we ons aan de regels van het RIVM. Hartelijke groet, het OPA team.

 

Boekje: 'Een rondleiding door de Immanuëlkerk'.

Meer informatie over het boekje leest u hier

 

Laatst gewijzigd op 14 juli 2020.