Zondag 16 juli

Ooit was Maassluis een echte vissersstad. Het verhaal van de wonderbare visvangst, waarbij Jezus zijn (toekomstige) leerlingen een masterclass vissen geeft, moet in vroeger tijden dan ook zeer beeldend en concreet zijn geweest. Vandaag de dag, nu enorme vistrawlers met supersonische apparatuur de grootste visscholen met gemak kunnen opsporen, en nu de visserij al lang uit Maassluis vertrokken is, ligt het wat verder bij ons vandaan. 

Toch hopen velen van ons ook vandaag de dag op wonderen. En verwonderen sommigen van ons zich nog elke dag. In de kerk proberen we het weleens spontaan 'over een andere boeg te gooien', zoals het gevleugelde spreekwoord luidt. En hoe om te gaan met afmatting na een lange dag of nacht vol vruchteloze arbeid, ook dat is een vraag met actualiteitswaarde -- al is het maar omdat veel mensen risico lopen op een burn-out.

Kortom: ook deze zondag zijn er weer boodschappen voor iedereen. 

Het is al jarenlang een goede gewoonte dat de wijken Koningshof en iona in de tijd van de zomervakantie samen kerken. Op zondag 16 juli is de tweede gezamenlijke dienst in Koningshof.

U kunt hier de orde van dienst neerladen. 

 

Laatst gewijzigd op 13 juli 2017.