Actuele berichten

 


  

Pianorecital Julia Achkinazy op vrijdag 25 mei
 

In mei 2017 organiseerde de Orgelcommissie van de Immanuëlkerk voor
het eerst een pianorecital op de Gotrian-Steinweg concertvleugel, die in 2016 is aangeschaft. De bijzondere Russische pianiste Julia Achkinazy verraste de aanwezigen toen met haar geweldige spel.
Wij zijn er trots op dat we haar wederom bereid hebben gevonden een
concert te geven in de Immanuelkerk.


Julia Achkinazy werd geboren op 12 juni 1979 in St.Petersburg (Rusland). Gestimuleerd door haar moeder, begon zij op vierjarige leeftijd met piano spelen. Vanaf haar vijfde levensjaar volgde ze de lessen in de muziekschool in haar geboorteplaats en begonnen haar eerste openbare optredens. Julia was als elfjarige winnaar van de “eerste Tchaikovsky Leningrad Competition voor jonge pianisten”. Hierna volgden vele concertuitnodigingen in het buitenland: Finland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

 

In 1992 werd Julia Achkinazy toegelaten tot de piano afdeling van het Muziek Lyceum van het St Petersburg Conservatorium. Ze kreeg les van de vermaarde professor Marina Wolf. In die jaren ging Julia op tournee naar Engeland en de Verenigde Staten: New York, Philadelphia en Lenox. Na haar opleiding aan het Muzieklyceum (1992-1996) studeerde Julia aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg. Haar mentoren daar waren Alexander Sandler en Professor Valery Vishnevsky. Gedurende haar studie nam Julia deel aan solo- en orkest uitvoeringen in Rusland en in het buitenland.

Julia gaf concerten in diverse grote en klein concertpodia in St-Petersburg, zoals Hermitage Theater; Groot en Klein Philharmonic zaal; diverse paleizen en kerken; Weimar- F. Liszt Museum; London-Town Hall; Hamburg-Philarmonic Hall; Lenox-Artists Festival of Nancy Goldberg “Belvoir Terrase”; Conservatorium tournee in VS: Philadelphia en New York.

In 1999 werd Julia Diplomant van het ‘International Competition Jeunesses’ in Belgrado; dit concours werd helaas onderbroken door de Balkan oorlog. In hetzelfde jaar behaalde zij successen in twee andere pianowedstrijden: in Weimar, Duitsland won zij de "Speciale Liszt Prijs" en in St. Petersburg de 1e prijs in het Chopin Concours. In deze periode kreeg Julia ook privélessen van de wereldberoemde pianist en pedagoog Lazar Berman. Julia studeerde af in 2002 en zij trad toe tot de ‘post-graduate’ studie aan genoemd conservatorium bij Professor Stanislav Igolinsky.

Zij verzorgde recitals in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Zeist, den Haag en den Bosch. Ze trad toe tot het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam voor een Masters degree studie in de klas van Professor Naum Grubert. In 2008 werd ze uitgenodigd als pianolerares bij de Stichting Bechstein Piano Education. Julia was de grote winnaar in de Finale 2008-2009 van de populaire serie ‘Koffie bij de Piano’ in den Bosch en ze werd als speciale gast uitgenodigd deel te nemen aan het Piano tuinfestival van pianist Wibi Soerjadi op landgoed de Wulperhorst in Zeist. 
In 2010 behaalde zij haar diploma aan het Sweelinck Conservatorium en nam twee nieuwe Cd’s op. Effacta Productions BV heeft besloten om haar vanaf september 2011 op te nemen in hun stal.
Zij heeft onlangs een DVD opgenomen "My Music, My Dream".

Gedurende de ontwikkeling van haar piano carrière volgde zij masterclasses bij beroemde musici als Peter Waas (Duitsland), Lazar Berman (Duitsland), Leon Fleisher (VS), Antonio Baroni (VS), Vladimir Tropp (Nederland), Geoffrey Madge (Nederland).

Julia gaf in november 2012 met groot succes een Concert in het Concertgebouw te Amsterdam. Vanaf 2013 speelt zij een grote serie nieuwe Piano Duo Concerten met pianist en dirigent Bernhard Touwen. Na een speciale samenwerking met de Nederlandse kunstenares Gertrud Derksen verscheen in 2015 Julia’s eerste CD als componiste. Deze nieuwe CD is gewijd aan schilderijen van Gertrud Derksen.

In 2015 stichtte Julia de " International Piano Art Academy"
in 's-Hertogenbosch. 

Het pianospel van Julia Achkinazy kenmerkt zich door een visionaire interpretatie, gepaard gaande met Russische virtuositeit en een opmerkelijk elegante en fijnzinnige toonvorming.

In september 2018 geeft zij opnieuw een concert in het Concertgebouw te Amsterdam met een volledig nieuw programma. Het groot deel van dat concert kunt u nu al horen in de Immanuëlkerk van Maassluis. Dus eerder, dichterbij en met een laagdrempelige toegangsprijs (inclusief koffie/thee in de pauze).

Al met al: Dit mag u niet missen!

Het programma omvat o.a. werken van Liszt, Chopin, R. Schumann,  Rachmaninoff, J.S. Bach,  Skrjabin, Fr. Schubert en L. van Beethoven.

Het concert begint op vrijdag 25 mei 2018 om 20.00 uur.

Entree € 10,00 inclusief koffie of thee in de pauze.

Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5, Maassluis

 

 

 

Programma Immanuelkerk

voor de pauze

 • J.S. Bach/ F. Busoni         “Ich ruf zu dir,Herr Jesu Christ” 
 • L.v.Beethoven                   Mondschein Sonata Op.27 nr.14, 1e deel
 • Fr. Chopin 2 Mazurkas:    f mineur Op.68 nr 4
                                           a mineur Op.17 nr. 4
 • R. Schumann                    Widmung
 • Fr. Schubert/Fr. Liszt         Valse Caprice n6
 • Fr.Liszt                              Feux Follets
 • Fr. Liszt                             Hongaarse Rhapsody nr.6

Na de pauze

 • Fr. Liszt                             Funerailles
 • R. Schumann                    Sonata Op.11 nr. 1, 1e deel
 • S. Rachmaninoff               Prelude D majeur Op.23 nr.4
 • S. Rachmaninoff               Etude-Tableau g mineur Op. 33 nr.8
 • A. Skrjabin                        Etude cis mineur Op.42 nr.5
 • A. Skrjabin                        Etude dis mineur Op.8 nr. 12

 

 

 

 

 


 

 

 

Laatst gewijzigd op 21 april 2018.