Actuele berichten

 

 

  

 

Kees van Eersel met: “Carrillon de Westminster”

 

Vrijdag 17 mei concerteert de in Vlaardingen geboren Kees van Eersel op het Seifert-orgel in de Immanuëlkerk te Maassluis. Aanvang 20.00 uur.

Kees van Eersel heeft besloten dit jaar afscheid te nemen van het concertpodium. Hij doet dit met composities in een grote diversiteit van vormen en stijlen, en uitgezocht met het oog op verschillende karakters en mogelijkheden van de diverse orgels. Het symfonisch Seifert-orgel is een uitstekend instrument om het zorgvuldig samengestelde programma -met pareltjes uit zijn jarenlange concertpraktijk- te laten klinken. Het gehele programma ziet er als volgt uit.

 

 W.A. Mozart(fantasie f-Moll KV 608) C. Saint Saëns (fantasie en E bemol majeur), C.H.H. Parry ( Koraalfantasie Ö God our help”), L. Vierne ( Carrillon de Westminster), M.Reger (“Jesu meine Zuversicht”en “Was Gott tut das ist wolgetan), M. Archer ( Toccata ) en improvisatie.

€ 8.00 inclusief koffie/thee na het concert


compleet programma

Fantasie no. 2 in f kl.t. KV 608                                Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791
- Allegro maestoso – Allegro - maestoso                                                                            
- Andante - Tempo 1 Maestoso – Allegro

Fantasie in Es gr.t.                                                   Camille Saint-Saëns 1835-1921

Choral Fantasia on ‘O God our help’                      C. Hubert H. Parry 1848-1918

Carillon de Westminster                                         Louis Vierne 1870-1937

Twee koraalvoorspelen uit opus 135a:                    Max Reger 1873-1916
- ‘Jesu meine Zuversicht'
- ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan'

Scherzo                                                                    Enrico Bossi 1861-1925

Andante tranquillo                                                  Percy Whitlock 1903-1946 

Intermezzo                                                              Kees van Eersel 1944 – 20..

Toccata                                                                    Malcolm Archer  1952 – 20..

Improvisatie                                                            Kees van Eersel    


gehele CV van Kees van Eersel
(* 1944, Vlaardingen) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam (hoofdvak orgel - bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd, piano bij o.a. Bart Berman, bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool), en later in Utrecht kerkmuziek(o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang).

In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid.In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding.

Vanaf december 1974 tot aan zijn pensionering in aug. 2009 was hij cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes waar hij de Maria Magdalencantorij oprichtte. Tevens was hij dirigent van het door hem opgerichte Zeeuws Vocaal Ensemble, een kamerkoor waarvoor hij een groot aantal composities schreef.

Beiaard studeerde hij aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort. Eind jaren ’80 werd hij stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere.
Kees van Eersel concerteerde in vele landen en behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St.Albans, Innsbruck en Linz. Van zijn spel verschenen gr. platen, cd’s en dvd’s. In 1992 publiceerde hij een methode “Koraalimprovisatie”. 

Meer info op zijn site: www.keesvaneersel.nl

 

Laatst gewijzigd op 22 april 2019.