Actuele berichten

 


  

 

Orgel / piano concert door Gert van Hoef op vrijdag 7 september

 

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.

In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Tot ieders verrassing drong hij meteen door naar de finale van het concours die gehouden werd op de familiedagen te Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie.

In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. 

In juni 2010  werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8.

Op 27 juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvond in de Grote Kerk te Maassluis. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen  gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).
 

Sinds het prille begin van zijn carrière, plaatste Gert filmpjes van zijn orgelspel op Youtube, Mede daardoor geniet hij al grote bekendheid en geeft inmiddels vele concerten in binnen en buitenland.

Programma:

  1. Liedbewerking ‘U bid ik aan, o Macht der liefde’ – Gert van Hoef (1994-)
  2. Preludium en Fuga in a mineur BWV 543             –  J.S. Bach (1685-1750)
  3. Minuet in A majeur                                               – L. Boccherini (1743-1805)
  4. Thema met variaties                                             – H. Andriessen (1892-1981)
  5. Fantasie over Psalm 42 vers 3 en 5                       – F. Asma (1912-1984)
  6. Humoresque                                                         – A. Dvořák (1841-1904)
  7. Finale uit Symfonie 3                                            – C. Saint-Saëns (1835-1921)
  8. The Londonderry Air                                             –  Gert van Hoef (1994-)
  9. Pomp & Circumstance 1                                       – E. Elgar (1857-1934)


Entree € 8,= inclusief koffie of thee na afloop van het concert.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de Immanuelkerk.


Voorverkoop via secretariaat OCI per email ocimaassluis@kabelfoon.net voor € 7,=, jongeren tot 16 jaar € 6,=.
Als u op deze link klikt wordt er een email aangemaakt en kunt u uw gegevens invullen.

 

Laatst gewijzigd op 2 augustus 2018.