Actueel

p deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de ekelijkse ondagsbrief.

Foto's bazaar                                                                                                                                   Bekijk de foto's van de bazaar in het fotoalbum.

 

AGENDA GROOTE KERK

 

30 JULI ORGELCONCERT JAAP KROONENBURG

 

Govert van Wijnstichting, Commissie Orgelconcerten Groote Kerk Maassluis

Publiciteit: ir. E. Ammerlaan, Laan van Nieuw Blankenburg 176, 3181 DH Rozenburg
e-mail: e.ammerlaan@outlook.com
www.garrelsorgelmaassluis.nl
De Orgelcommissie Groote Kerk Maassluis presenteert het Bach-concert
door
JAAP KROONENBURG
op zaterdag 30 juli aanvang 20.00 uur
Persbericht
MAASSLUIS – Op zaterdag 30 juli geeft Jaap Kroonenburg het traditionele Bach-orgelconcert in de Groote Kerk van Maassluis in de orgelconcertserie van de Govert van Wijnstichting.
J.S. Bach stierf op 28 juli 1750. Toen het monumentale, drieklaviers Garrels-orgel in 1732 in gebruik werd genomen, moet Bach 47 jaar oud zijn geweest. Hij werkte destijds als cantor in de Thomaskerk in Leipzig, waar hij o.a. zijn Passionen en vele cantates componeerde. Tegen die tijd had hij al een flinke reputatie als organist opgebouwd. Garrels bouwde het Maassluise orgel geheel naar de tradities die golden in de tijd van Bach en dat maakt het orgel uitermate geschikt voor het vertolken van Bachs vele orgelcomposities.
Jaap Kroonenburg begint het concert met Praeludium en Fuga in f, vervolgt met een partita, twee concerti, een triosonate, een orgelkoraal en ten slotte de grillige Fantasia en Fuga in g. Zo komen de vele stijlen waarin Bach componeerde aan bod. Het gratis programmaboekje bevat uitgebreide toelichtingen bij alle gespeelde werken.
Concertdatum: zaterdag 30 juli 2016; aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 8,00 p.p. verkrijgbaar aan de deur. Kinderen tot 12 jaar gratis. In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte.

 

Openstelling kerk                                                                                                                 Zoals gebruikelijk zal de kerk elke woensdagmiddag vanaf 6 juni tot en met 28 september open zijn voor bezoek en rondleidingen. U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis, er staat wel een offerkist voor een bijdrage voor het onderhoud van de kerk. Ook kunt u kaarten van de kerk en cd van het orgel kopen. Kopje koffie / thee of fris is ook verkrijgbaar. Wim Vogel de organist zal u weer live voorzien van orgelmuziek. Ook is hij aan het werk te zien op een videoscherm. Kosten nog moeite worden gespaart Dus vertel het aan uw vrienden, zodat ze de kerk met eigen ogen kunnen zien. Er zijn altijd mensen die u iets kunnen vertellen over de geschiedenis van dit monumentale gebouw.

 

EERSTVOLGENDE DRIE WIJKENDIENSTEN

Zondag 9 oktober Immanuélkerk, 19.00 uur

Zondag 18 december, ds. J.F. Tanghé, Groote kerk Lessons en Carols m.m.v Cantabilé

deze kerkdiensten zullenm gehouden worden in het kader van de drie gezamelijke kerken.

Koningshof, Immanuelkerk en de Groote Kerk.

Vooraankondiging, BAZAAR,

Het duurt nog wel even, maar we zijn van plan om op zaterdag 10 september 2016 weer een bazaar te organiseren. Dit jaar is het een andere opzet. Het is de bedoeling dat op het plein voor de kerk enkele kraampjes komen te staan, waar we zelf (kerk) spulletjes gaan verkopen, ook zal er weer een koffiehoek zijn, de welbekende hamburger zal ook niet ontbreken, evenals het Rad van avontuur. We kunnen nog niet alles verklappen. Wat we wel kunnen vertellen is, dat we bijna alle parkeerplaatsen rondom het monument verhuren voor een kofferbak verkoop. U huurt dan een parkeerplaats daar betaald u een bedrag voor en u mag dan uit de kofferbak van uw auto spulletjes verkopen. Wilt u een speciaal plekje reserveren, dat kan ook u betaald voor die standplaats reserveringskosten. Inschrijven kunt u nu al, meld u aan bij de volgende personen. Sander Wakker, 0651842376 en Wessel Dijkstra 0553646807 . Om spulletjes te verkopen hebben we materiaal nodig, deze materialen willen we verzamelen op zaterdag 6 aug. vanaf 9.00-12.00uur aan de achterkant van de kerk staan wij weer op u te wachten.. U moet dan denken aan klein materiaal. Sander en Wessel

Zaterdag 10 december

Het Urker Mannenkoor “Halleluja” komt op zaterdag 10 december 2016 een kerstconcert bij kaarslicht geven in de Groote Kerk. Dus noteert u deze datum alvast in uw agenda, dit mag u niet missen.

Met dank, Sander Wakker en Wessel Dijkstra

 

                                          

Programma  Seniorenmiddagen_2015_2016.pdf 

                                       

 

Bereikbaarheid ds. J.F. Tanghé

Voor wie mij iets per e-mail wil berichten, ergens over wil informeren of iets wil vragen geef ik hierbij mijn nieuwe e-mailadres: j.tanghe@caiway.nl. Wilt u mij geen berichten meer sturen op mijn oude e-mailadres, want dat komt niet over. Telefonisch ben ik bereikbaar onder nummer 010-7619068.  De beste tijd om mij te bellen is tussen 17.00 en 18.00 uur, want dan ben ik vrijwel altijd thuis. Natuurlijk staat het u vrij om me op een ander tijdstip te bellen, maar dan kan het zijn, dat u me niet thuis zult treffen. Als u mij pastoraal nodig hebt of behoefte hebt aan een gesprek, laat het me weten, dan maken we een afspraak. Ook in geval ziekte of voor opname in een ziekenhuis  in geval van een operatie kunt u met mij contact opnemen of uw wijkouderling. Denk niet, de dominee hoort het wel in de gemeente van iemand, maar als u prijs stelt op meeleven van mijn kant, neem dan even de moeite om het me zelf mee te delen of te vragen. Ik zeg wel eens gekscherend: er staat geen snuffelpaal op de pastorie, die bij ieder gemeentelid ruikt of en wat er aan de hand is. Graag persoonlijk contact opnemen, dat werkt altijd het beste.

Vrije dag

In principe heb ik mijn vrije dag op vrijdag, dan is ook mijn vrouw vrij en kunnen we onze hoogbejaarde ouders in Hilversum, kinderen en kleinkinderen in Sliedrecht en Huizen bezoeken en niet te vergeten onze vrienden, die we over heel Nederland hebben in de zes andere gemeenten, die we hebben gediend. Uiteraard ben ik beschikbaar op deze dag mocht er een begrafenis zijn. Dan kiezen we een ander moment, maar u wilt er vast wel rekening mee houden, dat we deze dag zoveel mogelijk vrij willen houden.

 

Bijbelkring  nieuwe stijl te beginnen op 1 oktober

Rond 18.00 uur kwamen 20 gemeenteleden bijeen in De Schans voor de eerste Bijbelkring, zeg maar “Nieuwe stijl”. Onder het genot van een drankje bereiden wij ons voor op de maaltijd die voor deze avond was verzorgd door Anneke Bos met assistentie van ondergetekende.  Bijzonder om op deze wijze, als deel van de gemeente bijeen te zijn en met elkaar van deze maaltijd te genieten.

De eerste avond, met totaal 24 mensen onder leiding van Ds, Tanghé, stond in het teken van het thema Wereldgodsdiensten uit het boekje van Ds. André Troost “Als ik op zondag wakker word”. Met elkaar werd gesproken over de vraag hoe het Christelijk geloof zich verhoudt tot andere wereldgodsdiensten. In Christus is God naar ons toegekomen, door Hem zijn wij behouden. Wij dragen daar zelf niets aan bij. Dat is het wonder van het Christelijk geloof.

Voor het vervolg van dit seizoen zal het boekje “Geloven met Petrus” van Jos Douma worden aangeschaft. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijnop donderdag 5 november. Hebt u of jij ook interesse, dan graag even aanmelden bij Ds. Tanghé  i.v.m. met de voorbereiding van de maaltijd die dan door Henrike en Co Heijboer zal worden verzorgd.                                                                                 Het was een fijne en inspirerende bijeenkomst. Foto’s zijn te zien op de website                                 Chris Bos

 

Preekrooster 2016

Downlood hier voor het

preekrooster_1e_kwartaal

preekrooster_2e_kwartaal

preekrooster_3e kwartaal

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2016

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

 

  17 juli

14 augustus, zomeravondzang, avond

18 september, opening winterwerk

30 oktober, afsluiting VBW

20 november, einde kerkelijk jaar

18 december gezamenlijke avonddienst

 

 
 

Laatst gewijzigd op 20 juli 2016.