Actueel

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de wekelijkse Zondagsbrief.

Jaarlijks concert Telemann Ensemble.    

Het Telemann Ensemble zal haar jaarlijkse concert organiseren op zaterdag 8 november.                                                                                    

Orgelconcert door Aart Bijkerk

Op DV zaterdag 15 november 2014 zal de bekende organist Aart Bijkerk een concert geven op het Garrelsorgel van de Grote Kerk te Maassluis.
Aanvang 20.15 uur; toegang € 7,50 en kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.
Aart Bijkerk (1970) studeert op dit moment nog bij Herman van Vliet. Van zijn leermeester zal hij ook een koraalbewerking spelen. Verder speelt hij werken van o.a.Jan Zwart; Joh.Seb.Bach; Widor en Dupré.
Aart Bijkerk is organist van de Christelijk Gereformeerde Kerken te Noordeloos en Gorinchem. Al een aantal keren deed hij mee aan het Govert van Wijn Orgelconcours.
Twee keer werd hij eerste en een keer tweede.

Preekrooster

Downlood hier het preekrooster voor het 4e kwartaal.

Rode loper gaat uit voor Groote Kerk in Maassluis tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op 13 en 14 september wordt de Groote Kerk in Maassluis extra in het zonnetje gezet met een rode loper en een levensgrote afdruk van een poster. De Groote Kerk in Maassluis is de winnaar van de posteractie van het Nationaal Restauratiefonds.

Tijdens Open Monumentendag zetten duizenden trotse eigenaren de deuren van hun monument gratis open voor bezoekers. Eigenaren en liefhebbers van monumenten laten zien dat ook zij meedoen door het ophangen van een gepersonaliseerde poster die gratis besteld kon worden bij het Restauratiefonds. Aan de posteractie was dit jaar een verkiezing verbonden: wie maakt de mooiste poster? De winnaar is de monumentale Groote Kerk in Maassluis, gebouwd tussen 1629 en 1639 en een van de eerste Protestantse kerken in Nederland. De kerk de Groote Kerk, gelegen aan de historische haven, krijgt om alle bezoekers welkom te heten een rode loper en een levensgrote afdruk van hun eigen poster.

Wessel Dijkstra, ( Koster) actief lid van de hervormde gemeente in Maassluis deelde via Facebook een foto van de poster staande op een kerkbank met zicht op het  bijzondere Garrels-orgel uit 1730 en de preekstoel uit 1639. De uitverkiezing  tot winnaar van de actie kwam voor dhr. Dijkstra volkomen onverwacht maar hij is erg blij met de extra aandacht voor de Groote kerk “Wij hopen dat de rode loper en het mooie bord zaterdag de 13e extra veel bezoekers naar onze kerk september trekt. Bezoekers kunnen dan de  klokkentoren gebouwd op wel  1000 houten palen (masten) beklimmen.  Het uitzicht is de moeite waard” aldus Dijkstra.

Over het Nationaal Restauratiefonds

Het Nationaal Restauratiefonds is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, die zich inzet voor het in stand houden van monumenten. Het Restauratiefonds verstrekt financieringen en subsidies voor het restaureren en onderhouden van monumenten. Ook geeft het Restauratiefonds eigenaren informatie over de financiële en procesmatige aspecten van restauratie en onderhoud.

Gemeentegids 2014

Klik hier om de nieuwe gemeentegids te downloaden.

Vacature

De wijkgemeente Groote Kerk is sinds 1 oktober 2013 vacant, na het vertrek van ds J. van Belzen die met vervroegd emeritaat is gegaan. De wijk heeft toestemming gekregen om te gaan beroepen. Het beroepingswerk is gestart. Natuurlijk hopen wij dat zo snel mogelijk voorzien kan worden in een nieuwe predikant. Voor de nieuwe predikant is een profielschets opgesteld. Nadere informatie over de profielschets en de procedure is te verkrijgen bij de voorzitter van de wijkkerkenraad.

Koffie drinken na afloop van de dienst

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.