Actueel

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de wekelijkse Zondagsbrief.

14 maart Zaterdagmiddag inloop

Inloop De Schans

Elke maand is er op zaterdag een inloop in het wijkgebouw De Schans. Op zaterdag 14 februari was er een boekenruilmarkt en een winterse maaltijd met erwtensoep. Op 14 maart wordt er een sjoelwedstrijd gehouden en is er ook weer een eenvoudige maaltijd. De inloop is vrij en jong en oud zijn hartelijk welkom!

Slotconcert op vrijdagavond 27 februari 

Slot concert op vrijdagavond 27 februari 2015 De slotavond van de Maassluise Muziekweek wordt dit jaar in de Groote Kerk gehouden. Hieraan wordt deelgenomen door de winnaars per categorie.

Frommermann 7 maart

Franz Schubert. Keizer van het Kunstlied. Icoon van de Romantiek. Maar ook: geniaal en straatarm. Levenslustig en doodziek. Koortsachtig componeren van zes uur ’s ochtends tot één uur ’s middags en daarna platzak bij vrienden op zoek naar gezelligheid en vergetelheid. De Frommermannen zijn fan van Franz. Geven sju aan Schubert. Blazen nieuw leven in oud werk

 

"ORGEL - SPEKTAKEL" IN DE GROOTE KERK VAN MAASSLUIS 21 maart

Op zaterdag 21 maart speelt Arjan Breukhoven een spectaculair programma op het wereldberoemde Garrels-orgel van de Groote Kerk in Maassluis. Een programma met literatuur, transcripties en improvisaties.

Het programma zal ook via de web- site worden bekend gemaakt. Houdt daarom deze site in de gaten! Komt u ook? Het begint om 20.00 uur!
 

Matthäus Passion in de Groote Kerk Maassluis 28 maart

Zaterdag 28 maart Matthäus Passion in de Groote Kerk Maassluis Aanvang 19.00.u Uitvoering door de Reformatorische Oratoriumvereniging "Canto di Lode" te Rotterdam en het Vocaal ensemble "Magnificat" te Middelharnis, begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum met medewerking van Wim Diepenhorst (orgel), Schoolkoor CSG Prins Maurits en: Hieke Meppelink - sopraan, Myra Kroese - alt, Frank Fritschy - tenor, James Doing - tenor, Vincent Spoeltman - bas-bariton en Pieter Hendriks - bas-bariton. Geheel onder de deskundige en inspirerende leiding van dirigent Rinus Verhage. Zie verder op http://www.cantodilode.nl/Concerten

Preekrooster

Downlood hier het Preekrooster 2015 voor het 1e kwartaal.

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2015

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

  4 januari 
  1 februari
22 maart, openbare Geloofsbelijdenis i.p.v. 29 maart
26 april
10 mei, afsluiting winterwerk
14 juni
12 juli
  9 augustus
20 september, opening winterwerk
25 oktober, afsluiting VBW
22 november, einde kerkelijk jaar m.m.v het GHK.
20 december