Actueel

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de wekelijkse Zondagsbrief.

Foto's bazaar                                                                                                                                   Bekijk de foto's van de bazaar in het fotoalbum.

 

AGENDA GROOTE KERK

 

 

Muziek voor mensen van 8 tot 108

 

Musica Amphion&Gesualdo consort Amsterdam

Johann Sebastian Bach is een onuitputtelijke bron voor musici en zangers. Geen wonder dat Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam almaar nieuwe ideeën hebben voor hun serie ‘Bach in Context’. Dit seizoen beleven we al de zesde editie, getiteld ‘Wachet auf!’.

Deze titel is ontleend aan de cantate 140 van Bach en die cantate is weer gebaseerd op het koraal ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ uit 1599. Tekst en melodie van dit koraal was van ene Philipp Nicolai, die leefde van 1556 tot 1608.

Bachs cantate werd voor het eerst uitgevoerd op 25 november 1731 in de Thomaskerk te Leipzig. De cantate 140 is een voorbeeld van een – in Bachs tijd – nieuw type van cantate waarbij meer ruimte gegeven wordt aan de persoonlijke verwerking. Cantate 140 wordt gezien als de meest Wagneriaanse van alle cantates. De Britse Band Procol Harum – u weet wel, die band die furore maakte begin jaren 60 van de vorige eeuw – liet zich voor hun beroemde hit ‘A whiter shade of pale’ inspireren door deze cantate van Bach, maar ook door een ander werk van de 18e eeuwse componist, namelijk het bekende Air, uit de Ouverture in D grote terts BWV 1068.

 

 

EERSTVOLGENDE DRIE WIJKENDIENSTEN

Zondag 5 juni, ds. G. van Dijk, Koningshof, 19.00 uur  

Zondag 9 oktober Immanuélkerk, 19.00 uur

Zondag 18 december, ds. J.F. Tanghé, Groote kerk Lessons en Carols m.m.v Cantabilé

deze kerkdiensten zullenm gehouden worden in het kader van de drie gezamelijke kerken.

Koningshof, Immanuelkerk en de Groote Kerk.

 

Zaterdag 10 december

Het Urker Mannenkoor “Halleluja” komt op zaterdag 10 december 2016 een kerstconcert bij kaarslicht geven in de Groote Kerk. Dus noteert u deze datum alvast in uw agenda, dit mag u niet missen.

Met dank, Sander Wakker en Wessel Dijkstra

 

                                          

Programma  Seniorenmiddagen_2015_2016.pdf 

                                       

 

Bereikbaarheid ds. J.F. Tanghé

Voor wie mij iets per e-mail wil berichten, ergens over wil informeren of iets wil vragen geef ik hierbij mijn nieuwe e-mailadres: j.tanghe@caiway.nl. Wilt u mij geen berichten meer sturen op mijn oude e-mailadres, want dat komt niet over. Telefonisch ben ik bereikbaar onder nummer 010-7619068.  De beste tijd om mij te bellen is tussen 17.00 en 18.00 uur, want dan ben ik vrijwel altijd thuis. Natuurlijk staat het u vrij om me op een ander tijdstip te bellen, maar dan kan het zijn, dat u me niet thuis zult treffen. Als u mij pastoraal nodig hebt of behoefte hebt aan een gesprek, laat het me weten, dan maken we een afspraak. Ook in geval ziekte of voor opname in een ziekenhuis  in geval van een operatie kunt u met mij contact opnemen of uw wijkouderling. Denk niet, de dominee hoort het wel in de gemeente van iemand, maar als u prijs stelt op meeleven van mijn kant, neem dan even de moeite om het me zelf mee te delen of te vragen. Ik zeg wel eens gekscherend: er staat geen snuffelpaal op de pastorie, die bij ieder gemeentelid ruikt of en wat er aan de hand is. Graag persoonlijk contact opnemen, dat werkt altijd het beste.

Vrije dag

In principe heb ik mijn vrije dag op vrijdag, dan is ook mijn vrouw vrij en kunnen we onze hoogbejaarde ouders in Hilversum, kinderen en kleinkinderen in Sliedrecht en Huizen bezoeken en niet te vergeten onze vrienden, die we over heel Nederland hebben in de zes andere gemeenten, die we hebben gediend. Uiteraard ben ik beschikbaar op deze dag mocht er een begrafenis zijn. Dan kiezen we een ander moment, maar u wilt er vast wel rekening mee houden, dat we deze dag zoveel mogelijk vrij willen houden.

 

Bijbelkring  nieuwe stijl te beginnen op 1 oktober

Rond 18.00 uur kwamen 20 gemeenteleden bijeen in De Schans voor de eerste Bijbelkring, zeg maar “Nieuwe stijl”. Onder het genot van een drankje bereiden wij ons voor op de maaltijd die voor deze avond was verzorgd door Anneke Bos met assistentie van ondergetekende.  Bijzonder om op deze wijze, als deel van de gemeente bijeen te zijn en met elkaar van deze maaltijd te genieten.

De eerste avond, met totaal 24 mensen onder leiding van Ds, Tanghé, stond in het teken van het thema Wereldgodsdiensten uit het boekje van Ds. André Troost “Als ik op zondag wakker word”. Met elkaar werd gesproken over de vraag hoe het Christelijk geloof zich verhoudt tot andere wereldgodsdiensten. In Christus is God naar ons toegekomen, door Hem zijn wij behouden. Wij dragen daar zelf niets aan bij. Dat is het wonder van het Christelijk geloof.

Voor het vervolg van dit seizoen zal het boekje “Geloven met Petrus” van Jos Douma worden aangeschaft. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijnop donderdag 5 november. Hebt u of jij ook interesse, dan graag even aanmelden bij Ds. Tanghé  i.v.m. met de voorbereiding van de maaltijd die dan door Henrike en Co Heijboer zal worden verzorgd.                                                                                 Het was een fijne en inspirerende bijeenkomst. Foto’s zijn te zien op de website                                 Chris Bos

 

Preekrooster 2016

Downlood hier voor het

preekrooster_1e_kwartaal

preekrooster_2e_kwartaal

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2016

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

  17 april

  8 mei, afsluiting winterwerk

  5 juni

17 juli

14 augustus, zomeravondzang, avond

18 september, opening winterwerk

30 oktober, afsluiting VBW

20 november, einde kerkelijk jaar

18 december gezamenlijke avonddienst

 

 
 

Laatst gewijzigd op 27 april 2016.