Actueel

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de wekelijkse Zondagsbrief.

4 en 5 mei herdenken/vieren 70 jaar vrijheid

 2 mei Jubileum concert Telemann Ensemble

Tijdens het concert van 8 november jl. werd als toegift een Folk Song van Vaughan Williams uitgevoerd. Dit was alvast een voorproefje voor dit jaar,waarin het Telemann Ensemble 50 jaar bestaat. En volgens het publiek smaakte dit vrolijke stuk naar meer! Noteer dit alvast in uw agenda: op 2 mei 2015 geeft het Telemann Ensemble een groot jubileumconcert. Het Telemann Ensemble wordt hierbij aangevuld met groot koper (trombone, trompetten, tuba) en strijkers, waardoor een groot symfonieorkest ontstaat. Naast de Folk Songs van Vaughan Williams worden ook werken van Telemann en Mendelssohn uitgevoerd. Het spektakelstuk van het jubileumconcert wordt het eerste orgelconcert van Guilmant voor orgel en orkest, waarbij Jaap Kroonenburg het beroemde en indrukwekkende Garrels orgel zal bespelen. Mis dit niet!

Maandag 6 april Paasconcert 

Ds. J.F. Tanghé neemt beroep aan

Met veel blijdschap kunnen wij meedelen dat ds J.F. Tanghé het beroep naar onze wijkgemeente heeft aangenomen. Dominee Tanghé is nu predikant te Sliedrecht. Samen met hem en zijn echtgenote zijn wij verwonderd, maar vooral dankbaar dat onze wegen door God op deze wijze bij elkaar zijn gebracht. De bevestiging van dominee Tanghé zal naar verwachting nog voor de zomer plaatsvinden. Wij wensen het echtpaar Tanghé sterkte toe bij de voorbereidingen van het vertrek uit en het afscheid van Sliedrecht en wij wensen de gemeente te Sliedrecht Gods zegen toe bij het gaan zoeken van een opvolger voor hun herder en leraar.

De wijkkerkenraad

Het RIJNMOND PAASAPPÈL.

Zondag 5 april, 1e Paasdag, in de dienst van 19:00 uur, wordt het bekende Rijnmond Paasappèl gehouden. De eerste keer op de 1e paasdag, de eerste keer in de opzet van een samenzangdienst. Dit maal geen koor maar een dienst waarin u zelf veel kunt meezingen. Prachtige liederen zijn er gekozen, liederen die getuigen van het wonder van Pasen. Daarom beginnen we deze dienst met ‘De Paasfantasie’ van André de Jager. Een muzikale introductie en samenzang van drie Paasliederen waaronder ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem. Fantasie over de muziek rondom de boodschap waarover niet te fantaseren valt, ‘De Heer is waarlijk opgestaan’. Ds. P. Vermaat houdt in deze dienst een meditatie. In het thema: “Achtervolgd, niet door de dood, maar door het leven” , zal ook weer diezelfde boodschap van een levende Heiland klinken. Ooit begon ds. Vermaat deze Appèldiensten, fijn dat hij er nu weer is om deze dienst, die anders opgezet is dan we gewend waren, te leiden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door André de Jager aan het orgel, Peter Habraken met de klarinet en Jolanda van den Dool met de fluit. Bijna alle liedbewerkingen zijn afkomstig van André de Jager. Een tweetal bewerkingen zijn van de hand van Martin Zonnenberg. Een dienst van Woord in muziek en woord waarbij u allen bent uitgenodigd deze bij te wonen. Samen zingen van een ‘Heer’ die waarlijk opgestaan is’. En ga in deze tijd ook op zoek naar mensen die u mee kunt nemen naar deze dienst, laat hen ook zien wat een rust Pasen heeft gebracht! G. van den Dool

18 april 2015 ROND SCHUBERTS VLEUGEL

Sopraan Johannette Zomer en de Duitse tenor Jan Kobow laten in Maassluis samen met het gevierde pianoduo Jordans – Van Doeselaar en klarinettist Frank van den Brink (één van de beste uitvoerders op historische klarinet) een authentieke Schubertiade herleven! Deze topmusici laven zich een avond lang aan liederen uit Schuberts liedbundels Schwanengesang en Gesänge aus “Wilhelm Meister”. Verder hoort u een aantal werken uit Schuberts repertoire voor piano vierhandig en het fameuze trio Der Hirt auf dem Felsen voor sopraan, klarinet en fortepiano.

Inloop De Schans

Elke maand is er op zaterdag een inloop in het wijkgebouw De Schans. Op zaterdag 14 februari was er een boekenruilmarkt en een winterse maaltijd met erwtensoep. Op 14 maart wordt er een sjoelwedstrijd gehouden en is er ook weer een eenvoudige maaltijd. De inloop is vrij en jong en oud zijn hartelijk welkom!

Matthäus Passion in de Groote Kerk Maassluis 28 maart

Zaterdag 28 maart Matthäus Passion in de Groote Kerk Maassluis Aanvang 19.00.u Uitvoering door de Reformatorische Oratoriumvereniging "Canto di Lode" te Rotterdam en het Vocaal ensemble "Magnificat" te Middelharnis, begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum met medewerking van Wim Diepenhorst (orgel), Schoolkoor CSG Prins Maurits en: Hieke Meppelink - sopraan, Myra Kroese - alt, Frank Fritschy - tenor, James Doing - tenor, Vincent Spoeltman - bas-bariton en Pieter Hendriks - bas-bariton. Geheel onder de deskundige en inspirerende leiding van dirigent Rinus Verhage. Zie verder op http://www.cantodilode.nl/Concerten

Preekrooster

Downlood hier voor het 1e kwartaal.Preekrooster 2015 

Downlood hier voor het preekrooster_2e kwartaal 2015_

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2015

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

  4 januari 
  1 februari
14 maart, kerkdienst met ds. J.F. Tanghé
22 maart, openbare Geloofsbelijdenis i.p.v. 29 maart
  5 April 20.00u
26 april
17 mei, afsluiting winterwerk
21 juni bevestiging en intrede dienst J.F. Tangé
12 juli
  9 augustus
20 september, opening winterwerk
25 oktober, afsluiting VBW
22 november, einde kerkelijk jaar m.m.v het GHK.
20 december