Actueel

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de wekelijkse Zondagsbrief.

 

Flyer aanklikken om te vergroten

 

Bedankbrief

Zaterdag 22 augustus was de laatste keer dat we spullen voor de rommelmarkt in ontvangst hebben genomen. We hebben drie zaterdagen de kerk open gehad voor het doel van                   12 september. Het was overweldigend met hoeveel enthousiasme de mensen materiaal kwamen brengen en in ontvangst namen. Goede bruikbare spullen zijn gebracht, sommige gebrachte spullen hebben we op marktplaats gezet en verkocht. Vanaf deze plaats willen wij u/jullie  alvast  hartelijk bedanken en we hopen u/jullie op 12 september vanaf 10 uur te zien op het Kerkplein. Sander en Wessel

 

Persbericht

Rommelmarkt/Bazaar

Wie herinnert zich nog de Oud-Hollandse markten in de jaren 80/90, die gehouden werden op de Markt in Maassluis?

12 september is het weer zo ver, dan willen we een kleinere rommelmarkt/bazaar houden. We willen op het plein van de Groote Kerk allerlei activiteiten organiseren. Er komen zo’n 20 kraampjes met allerlei snuisterijen, een kaarsenmakerij,  een grabbelton en nog veel meer. Er is een Rad van Avontuur met vele mooie prijzen. Ook kinderspelen zullen niet ontbreken. Er is een een groot assortiment aan boeken te koop. U kunt de beiaardiers aan het werk zien via een videoscherm. Er zal weer hoog van de toren worden gezongen en op de begane grond zal een waldhoorn worden bespeeld. Een koffiehoek zal natuurlijk ook niet ontbreken. Om half vier zal de veilingmeester Jan Kroes schilderijen, die gemaakt zijn door gemeenteleden, aan de man zien te brengen. De opbrengst komt ten goede aan de Protestantse Gemeente Maassluis. Al met al kan het met elkaar een gezellige dag worden, komt en laat u zien. Wij staan vanaf 10.00 uur voor u klaar, staat u ook klaar voor ons.

Bij voorbaat onze hartelijke dank,

Sander Wakker, Wessel Dijkstra

 

Programma seniorenmiddagen

Seniorenmiddagen_2015_- 2016.pdf

 

Bereikbaarheid ds. J.F. Tanghé

Voor wie mij iets per e-mail wil berichten, ergens over wil informeren of iets wil vragen geef ik hierbij mijn nieuwe e-mailadres: j.tanghe@caiway.nl. Wilt u mij geen berichten meer sturen op mijn oude e-mailadres, want dat komt niet over. Telefonisch ben ik bereikbaar onder nummer 010-7619068.  De beste tijd om mij te bellen is tussen 17.00 en 18.00 uur, want dan ben ik vrijwel altijd thuis. Natuurlijk staat het u vrij om me op een ander tijdstip te bellen, maar dan kan het zijn, dat u me niet thuis zult treffen. Als u mij pastoraal nodig hebt of behoefte hebt aan een gesprek, laat het me weten, dan maken we een afspraak. Ook in geval ziekte of voor opname in een ziekenhuis  in geval van een operatie kunt u met mij contact opnemen of uw wijkouderling. Denk niet, de dominee hoort het wel in de gemeente van iemand, maar als u prijs stelt op meeleven van mijn kant, neem dan even de moeite om het me zelf mee te delen of te vragen. Ik zeg wel eens gekscherend: er staat geen snuffelpaal op de pastorie, die bij ieder gemeentelid ruikt of en wat er aan de hand is. Graag persoonlijk contact opnemen, dat werkt altijd het beste.

Vrije dag

In principe heb ik mijn vrije dag op vrijdag, dan is ook mijn vrouw vrij en kunnen we onze hoogbejaarde ouders in Hilversum, kinderen en kleinkinderen in Sliedrecht en Huizen bezoeken en niet te vergeten onze vrienden, die we over heel Nederland hebben in de zes andere gemeenten, die we hebben gediend. Uiteraard ben ik beschikbaar op deze dag mocht er een begrafenis zijn. Dan kiezen we een ander moment, maar u wilt er vast wel rekening mee houden, dat we deze dag zoveel mogelijk vrij willen houden.

Ds. Tanghé zal de eerstvolgende zondagen een prekenserie houden over het bijbelboek Ruth

Het boek Ruth is het 8e boek en bevat 85 verzen in 4 hoofdstukken.
Daarin komen 5 titels voor:

Bij het aanklikken van de hoofdstukken zie u de bijbelgedeelten.

 

Ruth 1 1 - 22 Naómi en haar schoondochters
Ruth 2 1 - 23 Ruth op den akker van Boaz
Ruth 3 1 - 18 Ruth en Boaz
Ruth 4 1 - 12 Boaz huwt Ruth
  13 - 22 Geboorte van Obed

 

 

Orgelconcert 15 augustus

Inloop De Schans

Elke maand is er op zaterdag een inloop in het wijkgebouw De Schans. Op zaterdag 14 februari was er een boekenruilmarkt en een winterse maaltijd met erwtensoep. Op 14 maart wordt er een sjoelwedstrijd gehouden en is er ook weer een eenvoudige maaltijd. De inloop is vrij en jong en oud zijn hartelijk welkom!

 

Preekrooster

Downlood hier voor het 1e kwartaal.Preekrooster 1e kwartaal 2015 

Downlood hier voor het preekrooster 2e kwartaal2015_

Downlood hier voor het preekrooster_3e kwartaal 2015

Nieuwsbrief Garrelsorgel

nieuwsbrief_febr_2015.

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2015

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

  
 
20 september, opening winterwerk
25 oktober, afsluiting VBW
22 november, einde kerkelijk jaar m.m.v het GHK.
20 december